Nachtmerries

 

Waarom zou je je verdiepen in je dromen? Sterker nog, waarom zou je meer willen weten wat je nachtmerries je te vertellen hebben? Vandaag een inkijkje bij de Nachtmerries. Interessant onderwerp waar iedereen wel eens ervaring mee heeft. Toch?

Wie wil liever niet snel de nachtmerrie laten verdwijnen? Of ze nooit meer hebben? Nou ik!
Het is toch veel lekkerder om heerlijk te slapen en te dromen dat je kan vliegen? Of heerlijk aan een zonnig strand vertoeven? Dan word je tenminste uitgerust wakker. Maar nachtmerries? Nee…bah!┬áBadend in het zweet wakker worden, een hart dat zo hard klopt dat je denkt dat je een hartaanval krijgt? Rest van de nacht wakker liggen omdat je bang bent om weer in zo’n nachtmerrie te belanden? Nee, dank je, liever niet!

Nachtmerries….iets wat ik het liefst niet heb en zo gauw mogelijk vergeet.┬áVervelende dingen die je zo gauw mogelijk moet laten verdwijnen, oplossen. Gewoon deleten, net als ongewenste mails. Met een tag erbij “blokkeer afzender”. Nooit meer terug laten komen. KLAAR, probleem opgelost.En toch…………nachtmerries zijn interessant!

Eigenlijk heel interessant. Als je er op de juiste manier mee weet om te gaan. Nachtmerries zijn eigenlijk ‘berichten’. Om je iets te laten weten, om je aandacht ergens voor te vragen. Datgene waarvoor je overdag geen “tijd” voor hebt. Of waar je niet naar wil kijken…….wat je wegdrukt uit je dagbewustzijn. Focussen op je nachtmerries stelt je in staat om supersnel in balans te komen. Een nachtmerrie is letterlijk en figuurlijk een wake-up call. Ze vraagt je, dwingt je eigenlijk om zelfonderzoek te doen. Niet bedoeld om je slechter te doen voelen, integendeel. Een sterke uitnodiging om de balans in je leven te herstellen.

In onze cultuur is het niet gebruikelijk om nachtmerries als kado’s te zien. Of als geschenken. Wanneer we leren om nachtmerries vanuit een ander perspectief te benaderen, kunnen ze ons helpen om meer van onszelf te worden. Krachtiger, zelfverzekerder en meer in lijn met wie we werkelijk zijn. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je eigen droomcodetaal leren ontcijferen. Nachtmerries zul je dan gaan zien als helpers. Die het allerbeste met je voor hebben.