HÉ MARCO! VERTEL EENS…….ZIJN DE MEESTE DROMEN WEL BEDROG?

Wel grappig. Onder het wandelen met de hond, vroeg ik me af of Marco Borsato ook droomt.
’s Nachts. Zou hij ook wel eens last hebben van nachtmerries? Nachtmerries ……Altijd een leuk onderwerp voor verjaardagen en partijtjes. Wat is er toch zo interessant aan nachtmerries? Of dromen? Omdat er verborgen boodschappen in zitten. Dat rare dromen, saaie dromen, nachtmerries, enge dromen, allerlei dromen waar je bang en superblij van wordt een diepere betekenis hebben.

 

Dromen zijn er om je te helpen. Zoiets als je personal assistent of coach. Die je
’s nachts een bezoek brengt omdat je overdag geen tijd voor hem/haar hebt. Je voorziet van creatieve ideeën, goeie adviezen, eigenlijk een soort butler. Om je van dienst te zijn. Om je leven wat makkelijker te maken. Leuker. Om je stabieler te doen voelen. 

Dromen zijn geen bedrog! Ook Marco vindt van niet! Die Borsato dan. Heb je wel eens heel, héél goed geluisterd naar hem? De meeste dromen zijn bedrog, MAAR als ik wakker word naast jou dan droom ik nog…. Kletst ie nou zomaar wat? Zit ie wat te bazelen? Nou, hele volksstammen zingen vrolijk met hem mee. Dreunen dit liedje braaf iedere keer op als ik vertel dat ik droomspecialist ben. Die beste gast maakt het soms ingewikkeld voor mij hoor!
Vooruit, nog één keer dan, een lesje in de Nederlandse taal: als iemand het woord MAAR gebruikt in een zin, kun je alles wat ervoor gezegd wordt andersom uitleggen…..Zoiets als, een andere variant op het woord: NEE.  Snappie? Nee? Nog niet? Goed, nog een voorbeeldje: “je bent een lief kind, MÁÁR…………….”

 

Need i say more?

 

Beste Marco, weet jij het? Waarom mensen gewoon hun dromen en nachtmerries NIET serieus nemen? Ik heb n.l. geen idee. ’s Nachts tijdens het slapen zien de droomproducenten hun kans. Om een speciale film te produceren voor jou. Met verborgen boodschappen erin. 
Dromen, ach……ze zijn er echt om je te helpen….om je  leven gemakkelijker te maken. En vooral LEUK! Net zoiets als jouw liedjes. 

Mijn visie is dat dromen bedrog kunnen LIJKEN, omdat we ze niet op de juiste manier interpreteren. Ze maken ons bang (nachtmerries), ze geven ons vleugels (we kunnen vliegen in dromen), ze doen ons schuldig voelen (sex met een collega) en ze laten ons keihard vallen (vallen in dromen)……..Ja, als je dit al te LETTERLIJK neemt en de CODETAAL van dromen niet spreekt, schrijft of begrijpt dan kan ik me voorstellen dat je gelooft dat dromen bedrog zijn.

Maar….als ik je uitleg bijvoorbeeld…dat sex met een collega..aghh, die uitleg is voor een volgende keer?. Wat als ik je vertel dat een nachtmerrie een WAKE-UP call is, van je onderbewuste…om toch echt eens iets ‘onder ogen te zien’.  Iets wat je overdag wegduwt. Zoiets als: net doen alsof er geen olifant in de woonkamer zit, terwijl iedereen over die olifant struikelt, maar jij hem gewoon blijft negeren. Ja, wattan?  Nou, je onderbewuste -de droomwevers of de droomfabriek- (maakt niet uit hoe ze heten, geef het beestje een naam)ze, de droomwevers maken dan gebruik van de mogelijkheid om je ’s nachts wakker te schudden. Niet bedoeld om je te pesten, nee om ergens aandacht voor te vragen……Eens naar binnen te kijken, zelfonderzoek te doen, om jou in balans te brengen.

Goed, mijn advies….geloof wat je wilt geloven. Ik NODIG JE UIT om je dromen & nachtmerries serieus te nemen en de droomcodetaal te leren, zodat je je eigen dromen & nachtmerries kunt ontcijferen!

Wie weet, kijk je daarna anders naar je dromen en zing je misschien wel:
De meeste dromen zijn GEEN bedrog EN als ik wakker word naast jou dan droom ik nog…..❤️

Nataliefde